Jaarrekeningen en rapportages

Wij vertalen de financiële rapportages naar bruikbare managementinformatie

Hoe draait je onderneming? Zijn er plotselinge, opvallende veranderingen? Moet je je focussen op je sterke punten of juist je pijlen richten op het verbeteren van minder sterke punten  Waar liggen je (nieuwe) kansen en bedreigingen voor de langere termijn? Wij helpen je met het beantwoorden van deze en nog veel meer vragen aan de hand van je jaarrekeningen en periodieke rapportages. Zo hou je grip op je bedrijf of organisatie.

Periodieke cijfers, een helder verhaal

Cijfers zijn cijfers. Maar wat betekenen ze nou echt? Hoe plaats je de cijfers in een groter geheel? En wat kun je ermee doen? Een goede ondernemer stuurt op basis van informatie in plaats van gevoel. Kennis van omzet en kosten is van veel groter belang dan de cijfers op de bankrekening. Jaar-, kwartaal- of zelfs maandrapportages zijn hierbij een zeer bruikbaar instrument.

 

Heldere jaarrekeningen en periodieke rapportages

KPI’s (key performance indicators)

Wij duiden je periodieke rapportages in begrijpelijke taal. Zo worden cijfers plotseling heldere managementinformatie, KPI’s (key performance indicators) die je alles vertellen over de prestaties van je bedrijf of organisatie. Je kunt de cijfers gebruiken voor het opstellen en bepalen van:

  • liquiditeitsbegrotingen
  • exploitatiebegrotingen
  • kostprijscalculaties
  • investeringsbeslissingen
  • financieringsvraagstukken
  • kostprijsberekening
  • omloopsnelheden 

 

Wat klanten zeggen over Looden Sterenborg

‘Wij waren zeer verbaasd toen wij eens in gesprek gingen met belastingadviseur Bernold Sterenborg van LoodenSterenborg. Eerlijk gezegd dachten wij dat wij zelf alle belangrijke informatie wel uit onze kwartaal- en jaarcijfers konden halen. Bernold maakte ons duidelijk dat het interpreteren en duiden van de cijfers een specialisme is. En daarvan profiteren wij nu elke dag.’

Jaarcijfers, bepaal je koers op lange termijn

Een jaarrekening opstellen is meer dan geschiedschrijving. Het is voor ons de basis van advisering voor de toekomst, zowel op de korte als lange termijn. Een jaarrekening helpt bij het interpreteren van resultaten en het duiden van ontwikkelingen. Zo helpt de kennis van vandaag bij het bepalen van de gevolgen van beslissingen in de toekomst. 

Jaarrekeningen en periodieke rapportages in Stadskanaal, Groningen & Drenthe

Met gedegen jaarrekeningen en periodieke rapportages en heldere uitleg helpen wij ZZP’ers, eenmanszaken en MKB bedrijven écht verder.  Als administratiekantoor in Stadskanaal verzorgen wij jaar-, kwartaal en zelfs maandrapportages voor een groot aantal zakelijke klanten in Groningen en Drenthe, onder meer Stadskanaal, Westerwolde, Ter Apel, Emmen, Borger-Odoorn, Aa en Hunze, Westerbork, Gieten, Veendam, Hoogezand, Delfzijl, Appingedam, Winschoten en Pekela.

Ik wil graag heldere managementinformatie Contact opnemen